Genom kompetenta och passionerade medarbetare skapar vi tids- och kostnadseffektiva helhetslösningar. Dessa skräddarsys efter kundens specifika behov och levereras alltid med högsta kvalitet – ett värdeord som genomsyrar alla delar av vårt företag.

Kalla arbetsmetoder – vårt expertområde

Vi är experter på kalla arbeten – metoder som eliminerar svetsning, gnistbildning och andra värmealstrande moment. I många verksamheter är kallt arbete den enda användbara metoden vad gäller utförande av service- och underhållsarbeten på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt. Just därför är också de flesta av våra maskiner och verktyg anpassade även för detta.

Rent system – en självklarhet för oss

Problem med rörsystem som blivit in- och utvändig nedsmutsade på grund av underhållsarbete är en utmaning för många industrier. Men med hjälp av våra produkter och vår kompetens så kan nedsmutsningen hållas minimal.

Våra affärsområden

För att kunna tillgodose våra kunders behov på bästa sätt erbjuder vi ett brett sortiment av produkter och tjänster.

Några utvalda On Site-projekt

Att med egen personal och utrustning hjälpa kunder utföra olika typer av arbeten är något vi idag har stor erfarenhet av. Här är några exempel på de mest utmanande On Site-uppdrag vi haft under åren

"Arbetet på oljeplattformen stod helt stilla"

En oljeplattform i Nordsjön fick haveri på sin gasinjekteringsutrustning. Problemet kunde härledas till ett antal läckande tuber i en titanvärmeväxlare.

Läs mer

"Blandaren hade flyttats flera meter ner i röret"

Ett kraftverk upptäckte att något inte stämde med hur ångan leddes fram till turbinen. En kontroll av rörledningen gjordes och man konstaterade snabbt att en mycket speciell blandare hade gått sönder.

Läs mer

"Ångledningen havererade och svetspersonalen hade gått för helgen"

På ett oljeraffinaderi händer under en vintereftermiddagen det som absolut inte får lov att hända: en 3” ångledning havererar.

Läs mer

"En skräddarsydd flänstestplugg gjorde jobbet"

En 10” Sch 40 600# RTJ fläns på ett raffinaderi började läcka och packningsytan blev så pass skadad att hela flänsen behövde bytas.

Läs mer

"Hela ventilsätet var i akut behov av att bytas"

Ett stort kraftverk hade problem med ett svetsat ventilsäte i en kritisk ventil. Sätet reparerades gång på gång men lagningen lyckades aldrig riktigt hålla.

Läs mer

Vår historia

Vår historia

1989

Jergo grundas av Jörgen Jeppsson. Jörgen kom från Scanrotor AB och hade goda kontakter med ett flertal viktiga leverantörer av mobila utrustningar och hydrauliska verktyg.
Till en början är försäljning den huvudsakliga sysslan, men ganska snart börjar det komma förfrågningar om att utföra arbete ute i industrin och vi förstår att det finns potential att utöka vår affärsidé.

1991

Vi sluter ramavtal med svenska kärnkraftverk.

1993

Vi sluter avtal med Alstom.

1996

Personalstyrkan har nu vuxit till sex personer och vi börjar lägga ner alltmer arbete på att marknadsföra företaget.

1999

Vår lokal blir för trång och vi tar steget att flytta till ett större kontor och bygger ett 400 m2 stort lagerutrymme.

2000

Vi börjar arbeta enligt ISO 9000.

2003

Verksamheten växer kontinuerligt; både inom försäljning, uthyrning och arbeten on-site. Magnus Runesson tar över VD-posten och vi är nu åtta heltidsanställda.

2006

För att kunna tillgodose våra kunders behov på bästa sätt delas nu verksamheten upp internt. Vi får en försäljningsavdelning och en on-siteavdelning.

2009

Vi bestämmer oss för att öppna ett försäljningskontor med tillhörande lager i Bergen, Norge. Detta för att kunna förse våra norska kunder med ännu bättre service.

2014

Vi firar 25 år som företag och blickar framåt med nya tankar och idéer om hur vi kontinuerligt kan förbättra vårt erbjudande.

Du når oss på +46(0)42-362110